Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Reus acollirà més de 200 especialistes d’estimulació sensorial i Snoezelen

 
  • Serà en el marc de les IV Jornades Internacionals que organitza l’Associació ISNA Espanya
  • La ciutat és pionera a l’Estat espanyol en la utilització de l’Snoezelen a través de la Fundació Villablanca del Grup Pere Mata

Més de 200 especialistes d’arreu de l’Estat espanyol i d’altres països com Mèxic i Portugal, participaran els propers dies 27 i 28 de novembre en les IV Jornades d’Estimulació Sensorial i Snoezelen, que se celebraran al Teatre Bartrina i Centre de Lectura de Reus amb el títol DIVERSES MIRADES.
 

Aquestes Jornades van dirigides als professionals que desenvolupen la seva tasca atenent a persones amb discapacitat física i/o psíquica de totes les edats (atenció precoç, educació especial, tallers ocupacionals, centres de dia, residències...); que atenen a la gent gran i demències; i a professionals d’hospitals, salut mental, atenció a nens amb problemes d’aprenentatge i/o de comportament, entre altres.
 
L’organització vol donar a aquestes jornades una visió àmplia en intervenció sensorial. Per això, es mostraran tres dels principals abordatges sensorials: Basale Stimulation®, Teràpia d’ Integració Sensorial i Concepte Snoezelen. Podrem veure els punts en comú i les especificitats de cada un a través de la presentació d’intervencions terapèutiques des dels diferents enfocs sensorials en problemàtiques diverses com l’autisme, la hipersensibilitat, els estats de baixa consciència, les demències, la discapacitat, les conductes agressives, etc.
 
Hi haurà també tres tallers pràctics: estimulació propioceptiva (recursos y materials); entorns i vivències sensorials (com es poden crear) i valoració sensorial  (com es fa i què ens aporta). Finalment, es presentaran diverses comunicacions i pòsters, ja que les Jornades volen ser un punt de trobada on conèixer, compartir i intercanviar experiències, activitats, estudis i projectes que desenvolupen els diferents professionals en l’àmbit de la intervenció sensorial. Les comunicacions presentades participaran en el III Memorial Pedro Pablo Berruezo i la guanyadora rebrà un premi.
 
Aquestes jornades estan organitzades per l’Associació Espanyola d’Estimulació Sensorial i Snoezelen (ISNA España) i per diferents professionals de les entitats Fundació Villablanca i Villablanca Serveis Assistencials, ambdues del Grup Pere Mata,  i que formen part del comitè organitzador. Aquestes entitats prenen el relleu en l’organització a l’associació APASA d’Amposta, que n’havia organitzat les edicions anteriors.
 
La ciutat de Reus és pionera en l’ús de l’Snoezelen en usuaris amb discapacitat i malaltia mental, ja que el Grup Pere Mata té més de 10 anys d’experiència en l’ús d’aquesta tècnica d’estimulació sensorial en els usuaris que atén la Fundació Villablanca, que gestiona el centre Marinada, i l’entitat Villablanca Serveis Assistencials, que gestiona els centres ubicats a la carretera de Bellissens.
 
La Fundació Villablanca i Villablanca Serveis Assistencials ofereixen serveis en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i tenen com a objectiu cobrir totes les necessitats de tractament. En aquest marc, el repte és posicionar-se com a referència en l’atenció global a persones amb discapacitat intel·lectual, i per fer-ho considera prioritària la formació, la investigació i la qualitat assistencial.
 
Tota la informació referent a les Jornades es pot consultar a la web http://www.isnaespaña.es/iv-jornadas-snoezelen/
 
A la fotografia: sala de estimulació multisensorial snoezelen de Villablanca Serveis Assistencials
 

Galeria d'imatges FV

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES