Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Es parla de salut sexual de persones amb diversitat funcional el Dia internacional de les dones

 
L’atenció a la salut sexual de persones amb diversitat funcional és present en l’acte institucional de commemoració el 8 de març a Torredembarra.
 
Andreu López, psicòleg, expert en teràpia sexual i de parella i referent del Servei d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel.lectual (SASS_DI), de Fundació Villablanca, ha participat en l’acte institucional organitzat per la regidora de salut de l’Ajuntament de Torredembarra, en una taula sobre drets sexuals i reproductius i climateri.
 
La Fundació Villablanca va posar en marxa l’any passat el SASS-DI gràcies al suport de la Caixa el servei d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat (SASS-DI). És una iniciativa pionera a la demarcació de Tarragona no hi ha cap servei d’aquestes característiques.
 
El SASS-DI (Servei d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual) ofereix serveis a persones amb discapacitat intel.lectual, familiars, professionals i entitats:
  • Tallers d’educació sexual per a persones amb discapacitat intel·lectual, adaptats a les seves necessitats: els tallers inclouen formació sobre sexualitat, en tota la seva dimensió; relacions afectives, gènere, identitat, orientació, erotisme, higiene i malalties de transmissió sexual, el consentiment, el bon ús i els riscos de les noves tecnologies, etc.
  • Espais de reflexió i formació específica sobre salut per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, i a professionals i entitats que hi treballen.
  • Orientació/intervenció per casos individuals o de parella amb dificultats relacionades amb la salut sexual .
  • Assessorament a Entitats que vulguin implementar projectes d’atenció a la sexualitat en els seus serveis.
  • Treball en xarxa amb altres serveis i professionals per generar sinergies que permetin donar resposta a qualsevol demanda que pugui arribar al servei.

PREMI PACO AGUILERA

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES