Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca invitada a participar en el "Global Rehabilitation 2030 Meeting" de la OMS

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet de la rehabilitació una de les seves principals prioritats durant els pròxims anys a través de la iniciativa Rehabilitació 2030. Aquest programa s'esforça per augmentar la disponibilitat i accessibilitat dels serveis de rehabilitació a tot el món. Segons l'OMS, la rehabilitació implica "un conjunt d'intervencions dissenyades per optimitzar el funcionament i reduir la discapacitat en persones amb condicions de salut en interacció amb el seu entorn". El tractament pot implicar una combinació de dispositius d'assistència, assessorament i teràpia per aconseguir aquest resultat. Malauradament, "en alguns països d'ingressos baixos i mitjans, més del 50% de les persones no reben els serveis de rehabilitació" necessaris per viure una millor qualitat de vida. La iniciativa Rehabilitació 2030 pretén abordar-ho.

 

Dins les iniciatives llançades pel programa Rehabilitation 2030 es troba l'elaboració de paquets d'intervenció per a la rehabilitació. El Paquet d'intervencions per a la rehabilitació descriu les intervencions més essencials per a la rehabilitació de 20 condicions de salut que tenen una prevalença elevada i nivells elevats de discapacitat associada en set àrees de malaltia.

 

El paquet d'intervencions per a la rehabilitació també inclou informació sobre les necessitats de la mà d'obra i els productes d'assistència, equips i consumibles necessaris per oferir aquestes intervencions. Com a tal, el Paquet d'intervencions per a la rehabilitació presenta un recurs indispensable per als països a l'hora de planificar i pressupostar la integració dels serveis de rehabilitació als seus sistemes de salut.

 

Des de Villablanca, Rafael Martínez Leal ha participat com a revisor dels paquets de tractaments basats en l'evidència per a l'autisme i la discapacitat intel·lectual. Aquests dos paquets es publicaran d'aquí a poc temps i seran una guia per als diferents països a l'hora de planificar com han d'implementar els serveis de salut per a aquestes dues condicions.

 

Villablanca també està coordinant el projecte europeu AUTHERAPIES, que busca augmentar les competències de persones amb autisme, familiars i professionals a l'hora de triar intervencions basades en l'evidència.

 

PREMI PACO AGUILERA

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES