Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Inauguració de l'exposició Escoltant els colors el dia 30 de novembre a les 17h.


La Fundació Villablanca inaugura l’exposició Escoltant els colors el dia 30 de novembre a les 17h. a la sala d’exposicions dels antics rentadors del Casal de les Dones, al centre cívic del Carme, a la plaça de la Patacada núm.9 de Reus.

L’any passat els diferents serveis de Villablanca van tenir l’oportunitat de col·laborar amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) dins el Projecte La Jonc a tocar. Aquest projecte emmarcat dins de la vessant social de l’entitat pretén aproximar la música simfònica a les persones amb discapacitat intel·lectual. Això va significar un procés creatiu i participatiu dels residents que va culminar amb la presentació d’aquest treball en un concert celebrat per la JONC al Teatre auditori de Salou.

Aquesta participació com a creadors musicals, d’imatges i intèrprets en determinades peces musicals va tenir dues vessants. Per una banda un taller de creació d’una petita peça musical interactuant amb l’equip de percussionistes de la JONC amb l’ús de pals de pluja fets als tallers ocupacionals del centre, i per altra, la creació de quadres tot escoltant la peça  musical Quadres d’una audició del compositor rus Mussorgsky, fent el procés invers que va fer el pintor, que va crear música tot veient unes imatges.

Creiem important donar continuïtat a aquesta primera experiència amb la JONC en la que a partir del realisme rus, ens ha permès transitar per diversitat d’emocions i sensacions i poder-la plasmar en papers i materials diversos. En aquesta segona fase apostem per la continuïtat i creixement a nivell d’experiències amb el disseny de nous projectes en els que l’art i la música seran eines prioritàries, que aportaren un valor afegit, al Pla d’atenció a les persones ateses als serveis de Villablanca.

Aquesta mostra pretén mitjançant l’exposició ser un espai interactiu, sensorialment atractiu, un passeig per la vivència estètica feta de música i de pintura, on aquest esdeveniment pugui constituir una altre experiència, en el que les diferències entre uns i altres s’esvaeixen.

La cita és dins dels actes del 3 de desembre, en que es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i a més enguany Reus és Capital de la Cultura Catalana, pel que la sala d’exposicions dels antics rentadors del Casal de les Dones, obrirà les portes de donar cabuda a aquesta exposició del 30 de novembre fins al 15 de desembre, de dilluns a divendres, de 9h a 20h. El centre cívic esdevé un espai social, cultural i de convivència, on poder mostrar l’obra, oberta a tota la ciutadania i presentant els artistes participants com a tals.

Cal destacar, que un dels objectius d’aquest projecte ha estat generar sinèrgies amb entitats de Reus, pel que hem pogut comptar amb l’assessorament artístic de Marc Ferran, director de museus de Reus, i també amb la col·laboració d’alumnes del Conservatori de música de Reus que interpretaran una peça musical el dia de la inauguració.
 

Galeria d'imatges FV

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES