Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Manual Global sobre els trastorns del desenvolupament intel·lectual

 
Annabel Folch i Rafael Martínez Leal, investigadors de la Unitat de Recerca en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD) de la Fundació Villablanca, han participat en l'elaboració del Manual Global sobre els Trastorns del Desenvolupament Intel·lectual (TDI), editat per l'Associació Mundial de Psiquiatria (WPA).
 
Aquest manual d'accés obert se centra en diferents aspectes de la salut mental integral de les persones amb TDI en l'àmbit global. Per a l'elaboració del llibre s'ha comptat amb la participació d'experts en l'àmbit mundial, ja que el manual busca oferir una perspectiva global sobre els TDI.
 
El manual recull dades bàsiques sobre els TDI en cada país i zona del món i també promou un enfocament integral basat en l'evidència per a la cura de persones amb TDI. S'enfoca a compartir experiències comparables a través de diferents contextos globals, amb l'objectiu d'enriquir la cura de persones amb TDI a tot el món, posant especial èmfasi en aquells situats en entorns de baixos recursos.
 
Anabel Folch i Rafael Martínez Leal han contribuït amb el seu coneixement i experiència al capítol 5 d'aquest llibre: "Spain & Intellectual Developmental Disorders". En aquest capítol s'han aportat referències històriques a la conceptualització i cura dels TDI, així com en les diferents polítiques i lleis actuals. També s'han aportat dades sobre la prevalença dels problemes de salut mental en les persones amb TDI a Espanya i s'han realitzat propostes per a la capacitació i recerca en el camp els TDI així com en la provisió de serveis. La participació de la UNIVIDD en aquest projecte subratlla la importància de la col·laboració internacional i l'intercanvi de coneixements per a avançar en la comprensió i el tractament dels trastorns del desenvolupament intel·lectual.
 
El manual està disponible de manera gratuïta tant en línia com un arxiu PDF descarregable a través del lloc web de la WPA i s'actualitzarà contínuament amb contribucions addicionals de capítols per país.

PREMI PACO AGUILERA

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES